2022. szeptember 23-án filmestet tartottunk a tájház tetőterében, melynek keretén belül az 1996-os szüreti felvonulást vetítettük le. Ezen az időutazáson a falu lakói szép számmal meg is jelentek, a hangulat kitűnő volt, a visszajelzések alapján várják a folytatást.X. Hagyományőrző tábor / X. Tabor za ohranjanje ljudskih običajev

A videó a következő linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=7m1K1TvttxQ&ab_channel=BarbaraHorvat


Május 10-én ellátogattak tájházunkba az apáti kétnyelvű általános iskola ötödik osztályos tanulói, akik a gondnokkal, Norbival finom házi kenyeret készítettek, melyet még melegen haza is vihettek. Miközben a tészta kelt, Cili nénivel papírvirágokat készítettek krepp papírból. Nagyon kellemes volt ez a délután.


2022. április 13-án húsvétváró műhelymunkát tartottunk az Emlékházban. Apátistvánfalváról Ilus néni megmutatta nekünk, hogy miként kell fonalból nyuszit készíteni. A foglalkozáson ötödik és hatodik osztályos gyerekek vettek részt. Reméljük, hogy a nyuszik szebbé tették a húsvéti ünnepeket.

Köszönjük Doncsecz Ilus néninek a segítséget!


2022. április 7-én a Tájházba kosárfonásra hívtuk a helyi iskola tanulóit. Laci bácsi nagy szeretettel mutatta be a gyerekeknek, hogyan készültek régen fűzfavesszőből a kosarak. A tanulók is lelkesedéssel álltak neki a munkának, bár hamar rájöttek, hogy ez az ő kezüknek (ujjuknak) nem igazán könnyű munka.

Köszönjük Zsohár Laci bácsinak a segítséget!